Liste over planter

Naturen er rig på en masse planter som er egnet for kaninen. Det er jo trods alt der den bor, når den ikke lever i fangenskab.
Vilde kaniner ved pr. instinkt hvilke planter som er giftige og hvilke der er spiselige. Kaniner som lever i fangenskab, vil normalt også undgå de giftige planter, men problemet opstår når vi indskrænker fodringen. Tilbyder man tamkaninen giftige planter sammen med grøntsager og andet, kan man ikke regne med at de sorterer dem fra. Derfor er det vores opgave, kun at tilbyde den planter, som er gode og nærende for kaninen og frasortere de giftige.
 
At kende forskel på planter er en kundskab og til tider kan det være meget svært, at skelne en giftig og en harmløs plante fra hinanden. Kørvel og hundepersille er et godt eksempel på dette. De ligner til forveksling hinanden, men planterene er skam ikke ens. Kørvel er en god nærende plante, som mennesker også bruger i deres mad, hvorimod hundepersille er giftig. 
 
Er man ikke plantekyndig kan det være svært, at gå på jagt i naturens eget spisekammer og nogle vil måske helt lade være, i frygt for at plukke den forkerte plante og det synes jeg er synd. Af denne årsag har jeg lavet en liste med 14 forskellige planter, som ikke så nemt forveksles med andre giftige planter. Listen er lavet i PDF format, så den er nem at printe ud og tage med, når du går på jagt i naturen.
 
Du kan åbne plantelisten ved at klikke HER
 
Du kan finde en liste over giftige planter på medirabbit.com (listen er på norsk)
 

Mælkebøtter en kun én af natures mange urter og planter, som din kanin vil elske.