Kaninens base

Når kaninen nu ikke skal leve i bur, er det dog stadig  vigtigt, at kaninen, ligesom en hund, får en plads, som er dens domæne. Et sted hvor man placerer maden, kaninbakken, et tæppe/kurv og dens legetøj. Det skal være et sted hvor kaninen kan trække sig tilbage når den vil have ro, nøjagtig som når en hund, går ud i sin hundekurv. På dette sted skal der være ro og fred, så kaninen kan slappe af, derfor er et gennemgangsrum, ikke nogen god løsning.
 
  
 
Der er mange forskellige måder at lave basen på. Nogle har et hjørne i stuen og andre et helt værelse. Nogle har et almindeligt bur som base, der altid står åbent og andre har lavet ændringer på møbler, som f.eks. skabe eller komoder, så de falder mere i med stuens øvrige interiør.
 

Indelukke 

Man kan vælge at lave et indelukke til sin kanin, som den kan være i, når man ikke er hjemme. Her taler jeg ikke om det typiske kaninbur, som er så populært. En løbegård som samtidig er kaninens hjem og domæne, er ideel til formålet. Man kan købe gitre i bla. Harald Nyborg og Biltema, som er ideelle til formålet, men kan kan også købe løbegårde i forskellige butikker som er færdiglavede.
 
 
  
 
Det gode ved disse løsninger er at man kan bygge til med flere fag. Under min egen løbegård ligger der vinyl, som er nemt at rengøre og støvsuge. Man kan også bruge gulvtæppe eller lign., men plastikunderlag er dog at foretrække, da det er nemmere at samle hø og andet op fra. Samtidig skåner det gulvet, hvis der skulle ske et tisse-uheld. Det er vigtig at man lægger måtter eller tæpper ovenpå det glatte gulv, da kaninerne ellers vil glide. Man kan feks. købe en stak dørmåtter i IKEA til blot 4 kr. stykket.
 
 
 
Kaniner elsker at have en udkigspost, derfor kan man evt. lave en hylde i en ene ende, der fungerer som sove/hyggeplads. Her kan man lægge enten tæpper eller håndklæder, som er gode at putte sig på og grave i. En anden løsning er en stor papkasse, som de kan hoppe op på. Udkigspost og hus i ét.
 

Kaninen har brug for et område som er dens domæne. Et traditionelt kaninbur er ikke nok.