Sundhed og sygdom

At holde vores dyr sunde og raske, er selvfølgelig noget vi alle er interesserede i, men skulle der opstå sygdom, er det vigtigt vi opdager det i tide og ved hvad vi skal gøre.
 
Sygdom er noget enhver kaninejer på et tidspunkt er udsat for. Selvom man har en kanin med et godt helbred, er det vigtigt man kender symptomerne på sygdom, da kaniner er rigtig gode til at skjule smerte og ubehag.
 
Hvis kaninen bliver syg, er det vigtigt at kunne bringe kaninen til en kaninkyndig dyrlæge og det er en god ide, at finde denne på forhånd, da kaniner ikke tåler at vente, når de først udviser symptomer.
 
I nogle tilfælde kan man risikere, enten ikke kunne få fat på en dyrlæge, eller at skulle vente nogle timer, før man kan få en tid. Her er det en god idé, selv at kende til basal førstehjælp og have medicinskabet fyldt, så man kan sætte ind med det samme, indtil kaninen kan beses af dyrlægen.
 
Mange oplever også, at skulle passe en kanin efter en operation (ofte neutralisering) og også her er det vigtigt, at vide hvad man skal være opmærksom på og hvilke forholdsregler man skal tage.
 
Alt dette kan du læse meget mere om i menuen til venstre.

 

Lær at genkende symptomer på sygdom, så du kan handle hurtigt og sætte ind i tide.

 

En kanin som ikke spiser eller ændrer drastisk adfærd er en syg kanin.