Kaninsikring af hjemmet

Det er de fleste som ved, at når man har en baby i huset, er man nødt til at sikre sit hjem med babygitter og andre anordninger, for at barnet ikke kommer til skade eller ødelægger ting.
 
Nøjagtig det samme er man nødt til at gøre, når man har kaniner gående løs i huset. 
Kaniner er nysgerringe og undersøger tit tingene med tænderne. Desuden elsker de at gnave og grave i ting.
 
Herunder kan du læse om, hvordan du kaninsiker dit hjem.
 

Ledninger

Alle ledninger, som er indenfor kaninens rækkevidde, bør gemmes væk, så kaninen ikke ødelægger dem eller kommer til skade. Der går mange volt gennem en ledning og bider kaninen i ledningen, risikerer den at få stød, som kan resultere i brandskader i munden og i værste fald få døden til følge.
 
 
Kabelbakker er en rigtig god måde, at sikre sine ledninger på. Når ledningen ligger i en kabelbakke, kan kaninen ikke få fat på den. Desuden er kabelbakker pæne at se på, og skjuler de mange grimme ledninger, som i dag fylder vores hjem.
 
TV-møbler med lukket forside, så kaninen ikke kan komme om bagved, er også en rigtig god idé, da det næsten er en umulighed at samle disse ledninger, som ofte hænger i et stort virvar.
Har man et fritsående TV, kan man gøre brug af en ledningssamler, som ofte er et spiral-plastiskrør man vikler omkring ledningerne, så de er gemt indeni.
 
Hav aldrig mobilladere eller kabler til computeren, til at ligge på gulvet. Opbevar det i en skuffe og sæt stikket i en stikkontakt som er oppe i højden, hvor kaninen ikke kan nå. 
 

Fodlister, dørkarme og træmøbler

Træ er ofte svært at holde sig fra, hvis man er en kanin, som elsker at gnave. Mange synes dog ikke om, at kaninen bruger inventaret som gnavepind. Man kan forsøge sig med at smøre farveløs skocreme på, som får det til at smage grimt, eller sprøjte med parfume så træet ikke lugter helt så indbyende mere. Hjælper det ikke at ændre smagen eller lugten, kan man skifte listen ud med en af plastisk, eller sætte en jernskinne hen over den eksisterende liste.
Har man feks. et bord med træben, kan man købte nogle metalrør, som man sætter omkring det nederste af benene. 
 
 

Babygitre

Har du et rum, som du ikke ønsker kaninen skal komme i, eller måske en trappe, som den kan komme til skade på, kan man lukke af ved hjælp af et babygitter. Det er en god måde at lukke af på, fordi man stadig formår, at holde hjemmet åbent, uden en masse lukkede døre. Vær dog opmærksom på, at tremmerne ikke må være for brede, så kaninen evt. kan få hovedet igennem og sidde fast.
 
 

Øvrige tiltag

Det er vigtigt at du giver kaninen sine egne ting. Typisk er det sådan, at hvis kaninen har tilgang til ting den gerne må gnave i, holder den sig som regel fra dine.
Læs mere om dette emne under "Kaninens bolig" > "Legetøj".
 
________________________________________________________

Vil du læse mere?

 

Husk at kaninsikre dit hjem så hverken inventaret eller kaninerne kommer til skade.