Dansk Dyreværn Århus

I sommeren 2014 indgik jeg et samarbejde med internatet med henblik på bedre velfærd for kaninerne.
Jeg har i forbindelse med dette afholdt kursus for medarbejdere og frivillige og også et enkelt fordrag for øvrige interesserede.
Jeg benyttes som kontaktperson ved spørgsmål både fra medarbejdere og henvisninger fra internatet. Ind i mellem tager jeg særlige tilfælde i pleje hjemme hos mig selv og hjælper dem til, at komme til hægterne igen, inden de videreformidles.
 
Hos Dansk Dyreværn Århus vil de gerne gøre det bedste de kan for deres dyr, også for kaninerne.
Kaninerne bliver fodret med godt hø, kvalitetsfoder og frisk grønt. Alle kaniner er hver dag ude og løbe og stække ben.
Der bliver taget hånd om hver enkelt individ både fysisk og psykisk.
 

Historier fra dagligdagen

Bella

 
I februar 2015, blev jeg ringet op af internatet angående en kanin de havde fået ind, som ikke havde det godt. Hun hverken spiste eller havde afføring. Hun blev sendt til dyrlægen og kom derefter i pleje hos mig, da hun skulle have støttende fodring for at ville indtage næring. Efter nogle dage begyndte det at gå den rigtige vej og hun begyndte at tage næring til sig. Vi døbte hende Bella.

Bellas adfærd var imidlertid noget af det mest sørgelige, jeg nogensinde har set i mine mange år med kaniner. Hun var angst og frygtelig bange for alt. Samtidig var hendes kropsmotorik nærmest ikke eksisterende. Hun kunne ikke hoppe og bevægede sig som jeg aldrig har set en kanin gøre – hun nærmest kravlede. Mit gæt er at Bella har levet livet i et lille bur, uden at komme ud.

Bella blev her i pleje, for at se om vi kunne rette op på skaderne. Køkkenet blev Bellas domæne hvor hun gik frit. Efter halvanden måneds tillidstræning og aktivering, var Bella som forvandlet. Fra et sky lille væsen uden bevægelse, til en glad kælegris med stor personlighed, som havde lært at ræse rundt og lave glædeshop.

Tiden var nu inde til at Bella skule have et nyt hjem, men ikke hos hvem som helst, grundet hendes forhistorie. Maria og John søgte efter en veninde til deres kanin Ninus, som var fritgående i lejligheden. Bella blev neutraliseret og en lørdag afleverede jeg Bella i Kolding til hendes nye ejere, hvor hun skal leve et frit liv som huskanin, med tilhørende have. Her er hun værdsat af alle og har allerede opbygget enormt tiltro til familien. 
 

 

       

Kontaktoplysninger

Dansk Dyreværn Århus
Tingskoven 5
8310 Tranbjerg J.
Tlf.: 8733 4440
E-mail: dyreinternat@ddaa.dk