Håndtering af kaninen

Kaniner kan ikke lide at blive løftet, derfor skal du helst undgå det. 
Lær din kanin at komme når du kalder, eller sidde stille f.eks. ved hjælp af godbidder, hvis du ska tjekke noget på den. 
Dog vil der altid være tilfælde, hvor man alligevel bliver nødt til at løfte sin kanin. Det kan være i forbindelse med klipning af klør, en tur til dyrlægen eller andet.
 
Når du løfter din kanin, er det vigtigt at du støtter den så meget, som du overhovedet kan. Jo mere støtte du giver den, jo tryggere vil den føle sig.
 
Løft ALDRIG din kanin i ørene eller i nakkeskindet. Kaniner har ikke nakkeskind som en hund eller en kat. Istedet er det meget fin hud som dækker nakken. Hvis man løfter i nakkeskindet gør det ondt på kaninen og huden er så tynd at den risikerer at revne.
 

Sådan løfter man sin kanin:

  1. Sæt dig ned på knæ og før den ene hånd ind under forbene. Her sidder brystbenet og ribbenene, som beskytter organerne. Lad pegefingeren ligge på brystkassen, så kaninen ikke kan skubbe sig fremad.
  2. Den anden hånd placerer du under numsen.
  3. Løft kaninen op og ind mod din brystkasse, så dens ben vender ind mod dig.
  4. Flyt hånden fra bystbenet om på ryggen, samtidig med du vender den ind imod dig. Støt den godt, så den føler den er sikker i din favn.
  5. Nogle kaniner føler ekstra tryghed, hvis de får lov at putte hovedet op under din hage.  

 

Kaniner bryder sig ikke om at blive løftet. De er mest tilpasse, når de har fast grund under fødderne.