Allergi

Alle kan være uheldige at udvikle allergi efter de har anskaffet sig kaniner. Det kan være enten overfor dyrets pels eller det hø den spiser. Der er dog flere ting man kan afprøve, før man opgiver dem.
Husk altid at blive testet hos lægen, så du er sikker på hvad du er allergisk overfor.
 

Allergi overfor kaninens pels

Der findes selvfølgelig forskellige typer medicin man kan anvende, hvis ikke allergien er for voldsom, men denne slags medicin behandler dog blot symptomerne.
Udover at gøre brug af medicin, kan man også gøre noget aktivt mod selve problemet - pelsen.
Bio-Life Petal Cleanse C, er et produkt til katte, fugle og andre mindre pelsdyr, som påføres pelsen med en klud. Det indkapsler allergenerne så de ikke spredes og generer. På denne måde behandler man problemet og ikke symptomerne.
Jeg har ikke personlig erfaring med produktet, men har hørt og læst mange gode anmeldelser fra folk med allergi, som nu er symptomfrie og igen kan nyde deres kæledyr fuldt ud.
 
Du kan her læse mere om Petal Cleanse C
 
Bio-Life International, som er producenten bag produktet, fører også andre typer allergimidler, som måske kunne være gavnlige.
 
 
 

Allergi overfor hø

Allergi overfor hø kan være svært, at håndtere når man holder kanin. Det er jo trods alt det den skal leve af. Der er dog en hel del forholdsregler man kan tage, for at mindske generne.
  • Når høet håndteres så gør brug af lange gummihandsker, som også dækker underarmen. 
  • Høhækken skal være lukket og der bør kun være et enkelt hul hvor kaninen kan trække det ud fra. Brug evt. en høpose. Vælg en stor model så du ikke skal fylde så tit.
  • Vær kritisk med dit hø og køb noget som er afstøvet. Man kan eventuelt ligge høet i vand i 5 minutter inden udfodring.
  • Forsøg med forskellige typer hø. Hø er sammensat af forskellige græssorter og måske vil en anden type hø, være mindre generende. 
  • Hav altid dit hø udenfor eller i en beholder med små lufthuller (hø skal have luft, for ikke at blive dårligt).
 

Det hjælper ikke - hvad nu?

Har du forsøgt med ovenstående løsninger, men stadig er generet af allergien, har du stadig mulighed for at beholde dine elskede kæledyr, ved at lade dem bo udenfor.
Man har som ejer, ikke så meget glæde af kaninerne om vinteren, hvis de bor udenfor, men om sommeren vil de stadig berige ens liv en hel del.
Ved at flytte kaninerne udenfor, undgår du helt problemet med allergi. Du kan stadig benytte ovenstående råd, eksempelvis med håndtering af hø, for ikke at få gener. 
Allergi behøver altså ikke betyde, at man må skille sig af med sine små familiemedlemmer.
 

I langt de fleste tilfælde, kan man beholde sine kaniner på trods af allergi.