Godbidder

Så mangler vi de sidste 1 % af den daglige foderration. Alle synes det er dejligt, at kunne give sin kanin noget ekstra lækkert en gang imellem, men pas på med, om det du giver den, overhovedet er godt for kaniner.

I de fleste supermarkeder og dyrhandlere kan man købe frøstænger, yoghurtdrops, kalk-og gnaversten o.lign., men faktisk er dette slet ikke godt for kaninen. I frøstængerne er der alt for meget fedt og sukker og mælkeprodukter (yoghurtdrops) tåler de ikke, da de faktisk er laktoseintolerente, desuden er disse ofte fyldt med sukker. Kaniner skal heller ikke have saltsten, kalksten, majskolber og andre korn og frø-snacks man finder i mange dyrehandlere. Disse produkter stammer fra en tid, hvor man endnu ikke vidste meget om kaniner. Derfor er det bedre at spare pengene og købe noget som er sundt og godt for dem.

 

I stedet kan du tildele forskellige slags frugt og friske og tørrede krydderurter som godbidder (Se grøntsagslisten øverst til venstre for at se hvilke frugter der er egnede).

Der findes også godbidder i butikkerne, som er gode og sunde. Gå efter fiberholdelige godbidder uden tilsat sukker. Frysetørrede bær og tørret frugt er også fine at anvende. Desuden kan deres daglige foder kan også fint bruges til formålet.

 

Som godbidder til kaniner der skal passe på vægten, anbefaler jeg at man kun bruger en del af dens grøntsager, piller som guf, eller tildeler friske og tørrede krydderurter. Mælkebøtter er også guf ,som kaninen elsker og samtidig er det sundt og godt for maven.

Husk på – en sund kanin er en glad kanin!

 

_________________________________________________________

Vil du læse mere?

 

 

Gnaverstænger, yogurtdrops og kalksten er skadeligt for kaninen.