Guldborgsund Kaninhjem

Guldborgsund Kaninhjem (tidligere Bunny Sanctuary) er beliggende på Falster og drives til daglig af Marie-Louise Wergeland Elkjær Petersen og hendes mand.
Igennem mange år har de taget imod kaniner, som har været udsat for misrøgt og dårlige levevilkår. 
Kaninerne får hos dem ordentlige boligforhold, dyrlægebehandling og den fornødne pleje, for at komme på benene igen.
Mange af kaninerne videredeformidles til nye hjem, men enkelte er for medtagede og har så store fysiske og psykiske mén, at disse bliver boende på hjemmet.
Alle kaniner neutraliseres inden de kommer ud i nye hjem.
 
 
 
 

Historier fra dagligdagen

Alle kaniner som kommer til hjemmet, har hver deres egen, ofte sørgelige, historie bag sig. Her kan du læse om nogle af dem.
 

Phoenix

Phoenix kommer fra en familie, som var uvidenende om hvordan kaniner skal plejes. Hun er en angorablanding, som kræver enormt meget pelspleje. Hendes pels var ét stort filter og bestod af knuder der rykkede og hev i hendes hud. Omkring øjenede var pelsen også så indfiltet, at hun ikke kunne se. Phoenix blev kørt direkte til dyrlægen for at blive klippet fri fra hendes fængsel.
 
 
 
 
Efter pelsen var blevet fjernet og Phoenix kunne se igen, samt gå uden smerter, opdagede man der gemte sig endnu et problem under pelsen. 
Phoenix havde en kæmpe byld som strakte sig fra under hovedet og hele vejen op langs den ene skulder. Bylder hos kaniner er problematiske og skal fjernes operativt, så hun blev lagt i narkose, opereret og syet sammen med et svimlende antal sting.
 
 

 

 

Anna

Anna er blevet trådt på af tidligere af ejer og har haft brækket ryggen. Leddene er vokset sammen i fejlstilling. Hun er derudover enormt fed og skal tabe sig en hel del. Anna er under udredning hos dyrlægen, hvor det skal vurderes om hun vil kunne leve et godt og smertefrit liv.
 
 
 
 

Khnum

 
Khnum er et klassisk eksempel på en glemt og forsømt kanin, som er kommet til kaninhjemmet. Han er fyldt med pelsmider, har alt for lange negle og da han kom ind, havde han en stor bold af afføring, til at hænge i halen.
 
 
 
 

Iris

 
Marie-Louise fortæller:
Jeg blev via Frikanins SOS side gjort opmærksom på to kaniner, som havde brug for hjælp. De havde snavset vand og uhumske forhold på billederne på annoncen.
De to kaniner var til salg med et bur i alt for 250 kr, jeg skrev til manden hvad han skulle have for kaninerne, hvis jeg var ligeglad med buret (vi kunne under ingen omstændigheder have det i bilen) Han var helt ligeglad og sagde at prisen var den samme, for de ville bare smide buret ud.
Vi kørte alligevel ud efter de to, fordi jeg simpelthen havde så ondt af dem.
Da vi havde hentet de to kaniner stod manden og snakkede med sin ven om os og så spurgte de, om vi var interesseret i endnu to stk. fordi han boede lidt nede af gaden og havde to søstre til dem, jeg allerede havde i bilen.
Vi tog hen for at se på de to andre kaniner. Forholdene her var endnu værre end hos de to første, så vi tog selvfølgelig dem med også.
 
 

Da vi sad i bilen på vej hjem, sagde ejeren til de to sidste kaniner, at han ville have 250 kr. for dem, ligesom vi havde betalt for de to fra hans ven. Jeg fortalte ham at jeg kun havde 100 kr med, så dem måtte han få, han var irriteret over det og begyndte at fortælle, at han havde sagt til sin kone og deres børn at de fik 250 kr. for dem. Jeg forklarede ham igen, at vi kun havde 100 kr i kontanter tilbage. Jeg gav ham pengene og vi kørte vores vej.
De to første kaniner gik sammen, de to sidste gik hver for sig.
Buret med de to kaniner i var udstyret med to vandflasker de var ekstremt ulækre.
Der var intet mad i buret, ingen hø og deres strøelse var gennemvædet i tis og afføring.
Stedet med de to andre kaniner var endnu værre end det første sted, deres bure var små og endnu mere klamme. De havde intet vand men begge to tomme drikkedunke.
Alle fire kaniner er beskidte, en af dem har en knækket tand og de to som gik sammen har pelset hinanden fuldstændigt...
De er virkelig et sørgeligt syn, de er rædselsslagne for mennesker og er frygtelig bange for berøring.

 

Kontaktoplysninger:

 
Guldborgsund Kaninhjem
Nørre Alslev, Falster
 
Email: Bunny@outlook.dk
Tlf.: 23361180
 
 
 

Donationer:

Konto: 0694 - 0001461834
Mobile pay: 23361180
 
Mærk donationen "bunny"