Legetøj og aktiviter

En kanin har brug for masser af legetøj og aktiviteter, for at holde sig beskæftiget og underholdt. Det er vigtigt at finde forskellige typer, som opfylder dens forskellige behov. Mange spørger mig, om jeg ikke har problemer med, at mine kaniner bider i ledninger og andre ting, som de helst skal holde sig fra. Dertil svarer jeg, at jeg sørger for at mine kaniner, får en erstatning for mine ting.

 

Legetøjet og aktiviterne skal stille disse behov:

  • Gravning
  • Bidning
  • Nysgerrighed
  • Søgen efter mad
  • Stimulering (husk de er intelligente dyr)

Hvis din f.eks. bider i en dørkarm så giv den grene, kviste, træhuse, piletunneller etc. som den gerne må gnave i. Graver den i dine tæpper, så giv den sit eget tæppe. Altså er det vigtigt at give den legetøj, som den gerne må ødelægge og gøre med, hvad den vil. Tænk hvis du tog alt legetøjet fra et barn. Ville de så ikke blive kreative og finde noget af dit og lege med? Det kunne f.eks. være den fine kongelige figur, som du har arvet af mormor. Ikke ønskværdigt vel? Hertil vil jeg så tilføje at det er vigtigt, at du kaninsikrer dit hjem mest muligt. Lad være være med at have frie ledninger, put dem istedet i kabelbakker. Fjern ting den ikke må ødelægge, for der er ingen grund til at friste den. Den kan jo f.eks. ikke kende forskel på dens egen bamse og din. (Læs mere under "Kaninsikring af hjemmet")

 

Det er vigtigt kaninens legetøj dækker dens naturlige behov. De er nysgerrige, undersøgende og elsker at grave og bide i ting.

Meget af legetøjet kan man selv lave. Det kan være et toiletrullerør man klipper enderne op på og stopper med hø, bolde af forskellig størrelse - gerne med lyd, klokker, tøjdyr, kapsler fra sodavandsflasker, grankogler, forskelligt kattelegetøj er også et hit, bomuldstove etc. Ja listen er lang og kun fantasien sætter grænser.

 

En ting er dog vigtigt at huske. Legetøjet bliver med tiden kedeligt for kaninen, og den forsøger sig med noget nyt, som måske ikke var tiltænkt den. Den bedste måde at løse dette problem på, er at have et stort udvalg af legetøj i en kasse, men kun give kaninen adgang til 4 - 5 stykker og så bytte ud med nye fra kassen, uge for uge. På den måde er der hele tiden noget, som er nyt og spændende for den, at give sig i kast med. Meget at legetøget kan man gemme godbidder i, og nogle kan bruge timer på at få det ud. Sjovt nok er det legetøj med guf i, som er mest populært.

I galleriet kan du se flere billeder af legetøj.

Kaniner har brug for at blive stimuleret mange timer om dagen. Husk at tilbyde masser af aktiviteter, så din kanin aldrig keder sig.